Oyunu Daha İyi Hale Getirmek için Önerilen 'God of War: Ragnarok' Ayarları



2022'nin muhtemelen en çok beklenen oyunu God of War: Ragnarök yarın çıkıyor. Sony'nin birinci taraf oyunları, oyunu olabildiğince erişilebilir kılmak konusunda harika bir geçmişe sahiptir - oyunu doğrudan oynamayı planlıyorsanız, deneyiminizi geliştirmek için bu ayarları değiştirmelisiniz. Oyunda ustalaşmak için zamanınız olmadığında ne yapmalısınız? 

 

God of War: Ragnarök oynamak için her türden insan geliyor. Bazılarımızın zorlu işleri, çocukları veya oyun için çok az zaman bırakan diğer kişisel sorunları var. Bu size benziyorsa, oyunu hızlandırmanın bir yolu var. Ayarlar > Erişilebilirlik'e gidin, ardından Savaş, Gezinme ve Bulmacalar ve Oyun Tarzı altındaki seçeneklere gidin. Zorluk seviyesini düşürmek için bu bölümleri kullanabilirsiniz. Karakterinizin otomatik olarak öğeleri toplamasını, mini patronları yendikten sonra kontrol noktaları eklemesini, nişan alma yardımı eklemesini ve diğer birçok seçeneği özelleştirmesini sağlayabilirsiniz. Oyunu en kolay zorluk seviyesinde oynamayı da düşünmelisiniz. Bu şekilde, zorlu düşmanların tekrar tekrar ziyaretlerine boğulmadan hikayenin tadını çıkarabilir ve kendinizi irfana kaptırabilirsiniz. Bulmacaları kolaylaştırın 

 

Bazılarımız, bulmacalarından çok God of War oyunlarının hikayesini ve mücadelesini sever. Bu insanlardan biriyseniz, bundan nasıl kurtulacağınız aşağıda açıklanmıştır: Ayarlar > Oynanış'a gidin ve Amaç Yardımı ve Bulmaca Zaman Gecikmesi'ni etkinleştirin. Bulmacaları kolayca bulmanıza ve çözmenize yardımcı olacaktır.

 

Grafik ayarlarını değiştirin 

 


God of War: Ragnarök, PS5 için eksiksiz bir grafik ayarları setine sahiptir. Hangisini tercih ettiğinizi görmek için gerçekten oynamalısınız. Akıcı bir oyun istiyorsanız en az 60 fps olan bir mod seçmelisiniz. Öncelikle yüksek kaliteli grafikler istiyorsanız, çözünürlüğü 4K 2160p'ye kadar taşıyabilirsiniz.

 

Bunu yapmak için Ayarlar > Grafikler ve Kamera > Grafik Modu'na gidin. PS5 için altı adede kadar grafik modu vardır, bu yüzden hepsini kontrol edin.

 

Dokunmatik yüzeyi hızlı eylemlerle eşleyin 

 

PS5 denetleyicisi, birçok oyunda biraz az kullanılan kullanışlı bir Dokunmatik Yüzeye sahiptir. God of War: Ragnarök, birçok eylemi bu butona eşlemenize izin veriyor ve bundan faydalanmalısınız.

 

Bu seçenekleri Ayarlar > Denetleyici Yeniden Eşleme > Dokunmatik Yüzey Kısayolları altında bulabilirsiniz. İlk olarak, Touch Pad düğme seçeneğini ihtiyaçlarınıza göre değiştirmeniz gerekir. Varsayılan olarak, haritaya gitmek için bu düğmenin sol tarafına ve silah menüsüne gitmek için sağ tarafına basabilirsiniz. Haritaya gidip silah menüsünü tutmak için bu düzeni değiştirebilir veya harita veya silah menüsü düğmesini kullanabilirsiniz.

 

Ardından, doğrudan Dokunmatik Yüzey düğmesinin altında farklı kaydırma eylemlerini yapılandırın. Etkinleştirilmesi L3 ve R3'e aynı anda basmaktan daha kolay olan Spartan Rage modu gibi yararlı eylemleri dokunmatik yüzeydeki kaydırmalara eşleyebilirsiniz.

 

Geçiş ipuçlarını iyileştirin 

 

Bu oyunda harita işaretçilerini ve diğer geçiş yönlerini takip etmekte sorun yaşıyorsanız, bir çözüm var - ve oyunda bir noktadan diğerine geçmek için zaman harcamaktan hoşlanmayanlara bile yardımcı olacak. . İlk önce Ayarlar > Erişilebilirlik > Oyun Stili'ne gidin. Traversal Assist'i Otomatik veya Otomatik+ olarak değiştirin. Aynı bölümde, Otomatik Alma'yı etkinleştirin. Son olarak, Yüksek Kontrastlı Ekrana ilerleyin ve kaydırma işaretlerinin rengini değiştirin.

 

Hareket hastalığını azaltın 

 

Bazı insanlar video oyunları oynarken taşıt tutması yaşarlar. God of War: Ragnarök onları tatmin etmek için elinden geleni yaptı. Bu sorunu yaşadığınızı fark ederseniz Ayarlar > Grafikler ve Kamera'ya gidin. Burada, Ambient Camera Sway ve Camera Shake'i ayarlayabilir ve ardından kamera dönüş hızının beğeninize uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bazı insanlar, kamera çok hızlı hareket ettiğinde hareket tutması yaşarlar. Son olarak, Ayarlar > Erişilebilirlik > Hareket Azaltma'ya gidin ve hareket bulanıklığını azaltın.

 

İşleri kolaylaştırmak için ön ayarları kullanın 

 

Farklı alt menüler arasında çok fazla zaman harcamak istemiyorsanız, God of War: Ragnarök'ün erişilebilirlik tercihleri, işleri hızlı bir şekilde ayarlamanıza yardımcı olacaktır. İlk kurulum işlemi sırasında seçebilir veya daha sonra ayarlar menüsünde bulabilirsiniz. Oyunu başlattıktan sonra Ayarlar > Erişilebilirlik bölümüne gidin. İlk dört seçenek şunlardır: 

 

Vizyona Erişim 

Bay Erişilebilirlik 

Azaltılmış hareket 

Motorlu varış

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows Ekranınızı ve Web Kameranızı Eşzamanlı Olarak Kaydetmek

Spotify Mix'lerin Gerçekten Rastgele Olmamasının Sebebi (ve Nasıl Düzeltilir)

Android 13'ü Destekleyen Akıllı Telefonların Tam Listesi