Spotify Mix'lerin Gerçekten Rastgele Olmamasının Sebebi (ve Nasıl Düzeltilir)



 Bu ay tekrar tekrar Taylor Swift'in Midnight'ını dinliyor olabilirim ama iyi bir karışımdan herkes kadar zevk alıyorum. Kitaplığınızda bir dakikadır duymadığınız müzikleri yeniden keşfetmenin harika bir yolu. Bazen geri çekilmek, rahatlamak ve olasılıkların devralmasına izin vermek güzeldir.

 

Ancak Spotify'a düzenli olarak göz atarsanız garip bir şey fark edebilirsiniz. Spotify'da Mix tamamen rastgele değildir. Aslında her şeyden daha iyi görünüyorlar. Karışık şarkılar duymak yerine, aynı değilse de aynısını tekrar tekrar duyabilirsiniz. Ne veriyor? Görünüşe göre, Spotify kasıtlı olarak karıştırma ölçeğine bir parmağını koydu. Görünüşe göre, harmanlama sorunsuz olmalıdır. Çakışamayacak kadar farklı şarkılar istemiyor. Bunun yerine şarkıların aynı olması ve birbirini tamamlaması gerektiğini düşünüyor. Aslında dijital bir DJ gibi çalıyor, böylece bir parçadan diğerine kaotik geçişlere maruz kalmayacaksınız.

 

Bazı durumlarda, bu hoş bir özelliktir. Aynı şarkıları arka arkaya dinlemek çok güzel. Ancak çoğumuz rastgele şarkıların çalınmasını istediğimiz için shuffle özelliğini kullanıyoruz. Birlikte gidecek şarkıların bilinçli seçimi, gün ışığını hiç görmeyen birçok şarkının ve her zaman çalan diğer şarkıların olduğu anlamına gelir.

 

Başka bir sorun da bu özelliğin varsayılan olarak etkin olmasıdır: Karıştırmayı kullanmaya çalışıyorsunuz ve Spotify'ın çalma listelerinizi rastgele düzenlediğini, oyunun en başından itibaren hileli olduğunu fark etmeden düşünüyorsunuz. 

Spotify'ı müziğinizi karıştırmaya nasıl zorlarsınız? 

 

Sorunu çözmek için ilgili bölümü devre dışı bırakmanız gerekir: Automix. iPhone veya Android'de uygulamadaki ayarlara gidin ve "oynat"ı seçin. Masaüstünde profilinize tıklayın ve ardından "Ayarlar"ı seçin. Tüm platformlarda, kapatmak için Automix'in yanındaki anahtara dokunun. Spotify DJ'inizi özlediğinizi fark ederseniz, yukarıdaki adımları kullanarak her zaman Automix'i tekrar kullanabilirsiniz. Sonuçta, gerçekten rastgele. Ne oynayacağını asla bilemezsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows Ekranınızı ve Web Kameranızı Eşzamanlı Olarak Kaydetmek

Android 13'ü Destekleyen Akıllı Telefonların Tam Listesi